29
Apr

Puterea Emoțiilor și Starea de Sănătate

Ultimele cercetări științifice au arătat că modificările modului de exprimare al moleculei de ADN cauzate de emoții se transmit transgenerațional,  determinând starea de sănătate sau de boală a organismului.

Violența, abuzul sexual și emoțional, regimul totalitar politic, sărăcia extremă, generează traume care pot fi transferate generațiilor următoare.

Experimentele efectuate au dovedit transmiterea modificărilor de exprimare a ADN-ului la descendenții supraviețuitorilor celui de-al doilea război mondial, la care s-a constatat un nivel scăzut al cortizolului în sânge ( inițial nivelul cortizolului crește in condițiii de stres, dar dacă starea de stres se prelungește, rezervele de cortizol scad semnificativ, ca urmare a suprasolicitării glandelor corticosuprarenale).

Moștenim la naștere un anumit material genetic, dar factorii externi, stilul de viață și modul în care noi percepem ceea ce ni se întâmplă, ne activează sau ne dezactivează genele. Mediul este cel care influențează, în cele din urmă, modul în care se exprimă genele. ‘Genele încarcă pistolul și mediul apasă pe trăgaci’ spune George Bray, expert în obezitate.

Emoțiile influențează activitatea sistemului imunitar, prin efectele pe care le produc asupra funcționalității axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian. Aceasta înseamnă că putem influența starea de sănătate fizică prin optimizarea stărilor emoționale și mentale.

Traumele emoționale nerezolvate sau chiar și o setare mentală negativă în general, precum și o deconectare de sine, favorizează instalarea bolii și este posibil să nici nu realizăm că se întâmplă acest lucru.

De aceea, în majoritatea cazurilor de îmbolnăvire, pentru a reveni la starea de sănătate și a preveni recidiva bolilor, în completarea tratamentului alopat, este necesară tratarea cauzei emoționale ce a declanșat apariția bolii, precum și schimbarea tiparelor de gândire care o întrețin. Practic este necesară vindecarea tuturor celor 3 corpuri: fizic, mental și emoțional.

Altminteri, deși terapia medicamentoasă și / sau tratamentul chirurgical au avut succes, boala poate reveni în aceeași formă sau în altă formă/localizare, deoarece cauza fundamentală a îmbolnăvirii nu a fost rezolvată.

Cele mai multe boli au la bază emoțiile negative reprimate, ascunse în subconștient. Scoaterea acestora la suprafață, conștientizarea și schimbarea lor, rezolvă de cele mai multe ori cauza care a dus la îmbolnăvire.

‘Obezitatea, diabetul, bolile de inimă, cancerul, toate sunt rezultatul semnificativ al moleculelor responsabile cu inflamarea, care nu au fost procesate și s-au cronicizat, care se corelează în dimensiunea psihologică cu emoțiile și experiențele neprocesate și cronicizate.’ – Dr. Daniel Bressler

Emoțiile negative sunt urmarea diferitelor situații traumatice cu care ne confruntăm încă din perioada prenatală, uneori chiar de la momentul concepției și pe tot parcursul vieții de copil și adult.

Aceste emoții, dacă nu sunt exprimate la momentul apariției lor, sunt reprimate și stocate în memoria celulară a organismului. Persistența lor în timp determină disfuncționalități ale diferitelor organe până la îmbolnăvirea acestora.

Este esențial să recunoaștem emoțiile care se află în spatele durerilor fizice. Emoțiile noastre se reflectă în gândurile pe care le gândim și în cuvintele pe care le spunem. Fiind atenți la ceea ce spunem reprezintă o unealtă puternică pentru a înțelege ceea ce gândim și simțim. În același timp, schimbând ceea ce gândim, schimbăm emoțiile și astfel, ne putem vindeca.

Emoțiile și sentimentele de recunoștință, apreciere, iubire, determină destinderea moleculei de ADN, iar emoțiile negative de furie, frustrare, stres, determină contracția acestuia.

Factorii externi, precum stresul și alimentația deficitară, sărăcia și violența, reduc activitatea telomerazei, enzima pentru a cărei descoperire dr. Elizabeth Blackburn a primit premiul Nobel pentru medicină în anul 2009. Telomeraza permite funcționarea corespunzătoare a telomerilor, capetele terminale ale cromozomilor, aceștia având rol esențial în păstrarea integrității genelor, menținerea sănătății și încetinirea sau chiar inversarea procesului de îmbătrânire.

 Pe de altă parte, s-a descoperit că ADN-ul modifică comportamentul fotonilor de lumină care alcătuiesc realitatea fizică (vezi experimentul efectuat de fizicianul rus Vladimir Poponin). ADN-ul funcționează ca un superconductor organic  capabil să stocheze și să transmită lumina, și deci, informația. 

Dacă emoțiile noastre afectează ADN-ul, iar acesta influențează realitatea fizică, înseamnă că emoțiile schimbă atât corpul fizic, cât și lumea din jurul nostru.

De asemenea, s-au făcut experimente în care s-a dovedit că noi comunicăm cu ADN-ul nostru dincolo de spațiu și timp, ceea ce înseamnă că emoțiile noastre pot afecta realitatea fizică atât în corpul nostru, cât și la mulți kilometri în afara noastră, atât în prezentul, cât și în trecutul și viitorul nostru.

Cauzele emoționale ale bolilor pot fi tratate astăzi prin tehnici de imagerie mentală, programare neurolingvistică, hipnoterapie și meditație, cu foarte mare succes.

În acest sens am creat Workshop-ul ‘Reprogramarea Subconștientului pentru Sănătate’. Acest workshop vă oferă oportunitatea efectuării unor exerciții și tehnici specifice de reprogramare neurolingvistică, imagerie și meditație, prin care găsiți și schimbați acele emoții reprimate, înscrise în memoria celulară, emoții care stau la baza declanșării stării de boală, catalizând astfel procesul de însănătoșire al organismului dvs.

 Informații suplimentare despre următoarele evenimente și testimoniale ale unora dintre participanți, găsiți aici.