22
Dec

Mergem sau nu mergem la doctor? Luăm medicamente sau ne tratăm natural?

Mergem sau nu mergem la doctor? Luăm medicamente sau ne tratăm natural?

Întrebări din ce în ce mai vehiculate zilele acestea.

Oricare ar fi decizia noastră de a acționa, aceasta este cea potrivită pentru noi numai dacă este în acord total cu ceea ce crede subconștientul nostru în ceea ce privește succesul acțiunii întreprinse.

Acest gen de decizie este ‘tailor-made’, deci nu  se poate generaliza. Fiecare cu decizia și acțiunea sa, după percepția și convingerea sa!!!

Organismul nostru răspunde la ceea ce noi credem la nivel subconștient și nu la ceea ce noi conștient ne dorim să credem.

De exemplu, dacă unei persoane îi este e frică să renunțe la chimioterapie pentru că a trăit tot timpul cu convingerea că numai medicamentos sau chirurgical se poate vindeca cancerul, probabil că a renunța la acest tip de tratament este o decizie nepotrivită pentru ea.

 Dacă acționăm într-un fel diferit decât am făcut-o până la momentul respectiv, dar nu ne schimbăm și tiparul de gândire profund, generăm ceea ce se cheamă profeție autoîmplinibilă.

Ceea ce gândim și simțim contribuie la rezultatul tratamentului mai mult decât orice altceva.

Dacă decidem să ne tratăm preventiv și curativ natural, dar noi subconștient nu credem că astfel putem preveni sau vindeca boala, corpul va declanșa sau va menține starea de boală tocmai pentru că ceea ce noi credem CU  ADEVĂRAT este că, numai dacă facem vaccinul, luăm medicamentul sau mergem la doctor, putem fi sau redeveni sănătoși.

De asemenea, dacă dintr-o dată încetăm să mai luăm medicamente și nu ne-am schimbat mai întâi fundamental convingerea sau credința în această privință, cu siguranță ne vom îmbolnăvi.

Dr. Bruce Lipton, cercetător și biolog recunoscut internațional,  spune:

“Pur și simplu păstrează medicamentele până când conștiința ta ajunge la un nivel ridicat. Realitatea este că, atunci când oamenii au un nivel sau o conștiință slabă, pentru că nu au o conștiință puternică pentru a manifesta tot ceea ce își doresc, au nevoie să aibă mai multă grijă de ei înșiși: să mănânce mai bine, să aibă hrană mai bună, să facă mai multă mișcare. Să facă aceste lucruri pentru a-și întări sănătatea. Dar lucrul surprinzător este că, dacă devii din ce în ce mai conștient, la un moment dat devii atât de conștient încât devii precum o persoană ca ce ape care noi o numim Isus, care face o mulțime de miracole.”

Este adevărat că am fost proiectați în așa fel încât să ne vindecăm singuri, dar asta este valabil în prezent numai în măsura în care învățăm să ne deprogramăm total și să ajungem la acea stare de conștiință pură, ‘punctul zero’, cum o denumesc unii, din care putem crea efectiv tot ceea ce ne dorim. Aceasta este starea în care se realizează miracolele, ca de exemplu, remisiile spontane în cazul unor boli grave. Iar pentru asta este nevoie în primul rând să fim foarte onești cu noi înșine pentru a identifica și schimba cu ușurință toate acele programe false care ne împiedică vindecarea și, mai ales, pe cele care au contribuit inițial chiar la apariția bolii (vă invit să citiți aici articolul pe care l-am scris despre cum emoțiile și gândurile ne determină starea de sănătate).

Până când reușim să obținem și să menținem acest nivel înalt de conștiință însă, este indicat să luăm în serios puterea uluitoare a subconștientului nostru, deoarece aceasta învinge întotdeauna.

Și, tot în spiritul unei abordări holistice, ce-ar fi dacă am alege  ‘medicina și puterea minții’, în loc de ‘medicina vs puterea minții?!!

Foto designed by Creativeart