06
Feb

Dr. Thomas Lodi I Decizia Angelinei Jolie, o decizie neinformată!

Dr. Lodi este un pionier în medicina integrativă și fondatorul unui centru de vindecare din Arizona.
Este medic, având specializări în medicină internă, medicină de urgență, în homeopatie, fiind de asemenea și psiholog clinician.

Vorbind despre miturile cancerului, care este părerea dvs.: cancerul este genetic sau nu?

Dr. Lodi: Asta-i o întrebare bună. Mulți doctori caută detaliile genetice în cazul unei tumoriși mulți pacienți se tem: ei își spun ‘mama a avut cancer, bunica a avut cancer…’
Sensul general este că există o componentă genetică, dar asta nu este adevărat.
După cum am spus mai devreme: mitocondria trebuie să fie deteriorată
și în momentul în care este deteriorată, celula trebuie să își schimbe felul în care funcționează ca să supraviețuiască, deci să își schimbe expresia genetică. Asta înseamnă că anumite gene sunt activate, iar altele sunt dezactivate.
Drept urmare, noile celule au o expresie genetică diferită. Dar ele nu sunt cauza, ci consecința.
Și cum s-a descoperit asta: au luat o celulă canceroasă și o celulă sănătoasă.
Au scos ADN-ul dintr-o celulă canceroasă și l-au pus într-o celulă sănătoasă. Devine sănătos. ADN-ul nu a cauzat boala.
Apoi au luat ADN-ul sănătos și l-au pus în celula canceroasă. Devine cancer, deși ADN-ul a fost sănătos.
Se numește Experimentul Cybrid și se obișnuia să se facă în universități din toată lumea.
Este foarte, foarte important să înțelegem că boala canceroasă este o boală metabolică și nu o boală genetică.
Există anumite situații, ca de exemplu în cazul genei BRCA, care poate cauza cancerul, dar sunt rare, foarte rare și, chiar dacă ești în situația asta, tot nu trebuie să îndepărtezi chirurgical organele.
Poți să ai un stil de viață sănătos, să iei vitamine, să faci alte lucruri.

Și ce sfătuiți lumea să facă? Pentru că sunt unele persoane publice foarte cunoscute,care fac aceste operații chirurgicale preventiv și devin astfel un model pe care ceilalți vor să-l urmeze.
Ce sfat le-ați da oamenilor, în privința aceasta?

Dr. Lodi: Sfatul meu general pentru oricine vrea să ia în considerare
efectuarea unei operații chirurgicale pentru orice situație este să se documenteze. Și când spun să se documenteze, spun să se documenteze amănunțit.
Și asta pentru că, de câte ori ai orice fel de intervenție chirurgicală, aceasta este ireversibilă. Este un tratament care este ireversibil.
Deci, mai ales în cancer, înainte de a face intervenția chirurgicală, trebuie să te documentezi. Cred că persoanele foarte cunoscute care au făcut asta, din nefericire, nu s-au documentat înainte. Dacă te documentezi, vei afla că operația nu ajută.
Fiindcă a venit vorba, cea mai faimoasă persoană pe care o cunoaștem este Angelina Jolie și ea a avut multe organe îndepărtate chirurgical pentru că are predispoziție pentru cancer din cauza mutațiilor genei BRCA.
Dar gena BRCA nu este specifică pentru sâni sau ovare, este pentru cancer, în general. Deci acum, chiar dacă ea are anumite părți din corp îndepărtate, colonul poate face cancer, datorită acestei condiții genetice. Nu poți extirpa totul. De aceea, nu funcționează cu adevărat.
Și acum, ceea ce trebuie să facă ea pentru a preveni îmbolnăvirea de cancer a pancreasului și a colonului, este același lucru pe care ar fi trebuit să-l facă dacă nu făcea operațiile și anume, să aibă un stil de viață sănătos, să se întrețină și să facă lucruri preventive.

Vă invităm să urmăriți tot interviul AICI.