30
Oct

Vestitul echilibru

Dacă știi că MERIȚI, dar și VREI, atunci, în mod sigur,  POȚI!

Asta ca să-l parafrazez pe Bogdan Comanescu, inițiatorul proiectului “MVP”, lansat în urmă cu cca 3 luni și deja trecând sâmbăta trecută,  de cea de a doua ediție a sa.

Un proiect “de suflet”, cum îl numește Bogdan, un proiect “excelent” l-aș caracteriza eu, o experiență care deschide mințile și inimile românilor, ajutându-i să meargă înainte și să evolueze în această perioadă provocatoare și extrem de dinamică în schimbări, pe care o trăim.

Tocmai datorită acestui context social prezent, problematica realizării echilibrului între timpul dedicat activitații profesionale și cel dedicat așa zisei vieți personale (de parcă,  … viața profesională nu ar aparține tot persoanei tale!), devine din ce in ce mai acută.

Cum nu există perfecțiune, nu există nici un astfel de echilibru!

Însă dacă vrei și este cu adevărat important pentru tine, poți să ajungi la un echilibru în ceea ce privește satisfacțiile, rezultatele și împlinirile pe care ți le aduce manifestarea fiecăruia dintre aceste două aspecte ale vieții tale.

Pentru a-l realiza însă, mai este nevoie de ceva fundamental, de fundația construcției acestui echilibru. Este nevoie de a conștientiza și a-ți recunoaște ție însuți că meriți să-l ai, că nu este nevoie “să-ți sacrifici” viața personală pentru profesie sau pe cea profesională pentru familie,   așa cum au facut-o părinții tăi sau așa cum doar au perceput că au făcut-o,  de fapt!

Meriți să ai o viața familială fericită, chiar dacă sunt perioade de timp când îți petreci toată ziua la birou!

Meriți să fii implinit profesional chiar dacă aloci vieții private mult mai multă atenție și timp, având un job part-time sau o afacere care-ți solicită foarte puțin prezența.

Acest “meriți” este esențial deoarece dacă nu este recunoscut și respectat,  îți va sabota atingerea oricărui obiectiv,  inclusiv pe cea a obținerii vestitului echilibru.

În concluzie,  daca știi că meriți și ai decis că vrei,