10
Jun

Conștientizăm că …?

Conștientizăm că … poate ne sabotăm propria dezvoltare profesională și implicit, creșterea și dezvoltarea companiei?

Ezităm în a accepta noua poziție cerută de dezvoltarea acesteia, aparent din cauza temerii de “a nu face față” și a unei aparente nevoi de acumulare de noi competențe, deși dintotdeauna provocările au fost catalizatorul vieții noastre profesionale! Ce se ascunde, de fapt, în spatele acestei ezitări? Ar putea fi oare convingerea că, un astfel de job, ne-ar periclita viața de familie, convingere care, deși neconfirmată de experiența noastră din trecut, este atât de vehiculată în jurul nostru?!

Conștientizăm că … poate ne impunem să facem schimbări in firma doar pentru că, “a face schimbari periodice” este un fel de regula tacita, un fel de „must” în lumea organizațională? Ne dăm seama ulterior că, neținând cont de contextul general și de schimbările secundare implicate, marea schimbare a fost in fapt generatoare de mari pierderi?

Conștientizăm că … poate ne autosabotăm refuzând oportunități care ne-ar aduce un job mai bine plătit sau profituri mai mari firmei, deoarece subconștientul nostru a înregistrat riguros sloganurile atât de des auzite în jur, „Banii nu aduc fericirea!”, „Mai bine sărac, dar cinstit!” sau „Banii sunt murdari”??! Cum să iți dorești tu să fii nefericit, necinstit și … murdar??!

Sau, conștientizăm că … poate dorința noastră aparentă de a ne căsători este, de fapt, dorința părinților noștri (sau a celor care contează pentru noi) de „a fi și noi în rândul lumii”, când în realitate, inima noastră își dorește altceva?

Acestea sunt doar câteva exemple de conștientizare a unor bariere mentale autoimpuse care ne blochează acțiunile eficiente și care sunt determinate de conformarea noastră inconștientă la mentalități determinate de mediul în care trăim.

Descoperindu-le, putem acționa mult mai eficient luând decizii conștiente, în acord cu ceea ce ne dorim cu adevărat și este important pentru noi.