Despre evoluție și relații I Interviu Grațiela Baiaș la Nașul TV
În ultima jumătate de secol am reușit să devenim cea mai autonoma, educată, liberă și independentă generație de femei din istoria omenirii. Ne-am însușit și am manifestat o putere care ne-a permis să creăm standarde de viață mai mari decat în visele cele mai îndrăznețe ale bunicilor noastre. Această putere este versiunea masculină a puterii, o putere bazată pe acțiune, analiză, logică, comandă și control.
Ca efect secundar, ne-am înghețat însă capacitatea de a iubi (pentru a ne baricada și asigura supraviețuirea), ne-am diminuat capacitatea de a contribui, de a ne exprima pe deplin creativitatea și autenticitatea.
Provocarea noastră este de ne reîntoarce la adevărata noastră natură, de a ne redescoperi esența feminină, integrând în același timp toate abilitățile dobândite prin însușirea manifestării laturii masculine a puterii, de a echilibra cele doua energii, feminină și masculină, cele doua emisfere dreaptă și stângă, de a alinia dorințele conștientului cu programarea subconștientului..
Aceasta ne va da accesul la cunoașterea adevăratei magii a creației, la posibilitatea de a obține ceea ce ne dorim în viață, dragostea adevărată și intimitatea autentică.
Devenim independente cu adevărat, libere de atașamente emoționale și învățăm să iubim și mai ales, să ne iubim, independent de ce face celălalt.
Suntem foarte oneste în ceea ce privește ceea ce ne dorim de la partenerii noștri, precum și în ceea ce privește capacitatea noastră de contribui la împlinirea dorințelor lor.
Dezvoltăm relații bazate pe comuniune în jurul valorilor comune și nu pe competiție, relații în care evoluăm împreună.
Evoluția înseamnă expansiune. Prin evoluția noastră contribuim la evoluția Universului, deoarece noi suntem extensii ale Universului.
Prin bucurie sau fericire permitem expansiunea noastră. Dacă dăm curs gândurilor care ne creează emoții pozitive, permitem expansiunea.
Pentru a evolua mereu și a nu stagna trebuie să ne urmăm bucuria, să identificam credințele care ne împiedică să o trăim și să le schimbăm.